Jan 7, 2014, 9:42 PM

Европа 

  Poetry
477 0 2

ЕВРОПА

 

Дали в Сахара и Мохаве

Си казват местните: „Наздраве!”?

Дали в Берлин с „Честита баня!”

Съсед към разговор те скланя?

 

Дали с боза и баклавички

в Европата ще влезем всички?

Това не ме интересува –

България, откакто съществува

 

Е бùла, е, ще бъде пак

Сега и тук за век – вовеки.

Напук на враг и зъл мерак,

По път върви, не по пътеки!

 

Че ние влезли сме отдавна

(история неравна, ала славна)!

Но питам Буш, Ширак, Скорсезе:

Дали при нас Европата ще влезе?

 

ноември 2006

© Динко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??