Apr 24, 2019, 9:36 AM

ЕВРОПО 

  Poetry » Other
381 0 1

                                                        Европо

 

Европо, уж вече си на всички ти,

за някой мащеха си а за други майка.

Стара,достолепна си, знаем твойте красоти,

за бедните не мислиш, за богатите се вайкаш!

 

Европо, забрави бързо историята,

забрави за Тервел, спасителя, твоя!

Сега нехаеш за роднините бедни, свои,

да те бедни българи са но са си мой!

 

Европо, ела в България да видиш красота.

Как жените красиви танцуват в жаравата!

Как мъжете играят хоро в ледена вода,

А децата им ги прославят навсякъде по света!

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??