Feb 8, 2022, 12:20 PM

Февруарска вечер 

  Poetry » Love
611 0 5

Гонят се снежинките под уличната лампа,
зад прозореца замислена любувам им се аз.
Нежно прелъстява ме февруарската ми вечер -
разлъка, вино и лежерен джаз.

 

Навън виелицата снежна
ми прилича на твоята любов,
вятър мразовит сърдито вие,
но по-топъл е от теб и не така суров.

 

Притихнала съм в топлата ми стая,
останала съм без надежди, без мечти...
Ние няма да се срещнем вече...
и тази мисъл ме гнети.

 

...Но луната грее винаги самичка,
вятърът на никого не е жених...
Ние можем да сме двама...,
единствено в някой тъжен стих...

© Natalie All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??