Mar 12, 2021, 7:41 AM

Фея 

  Poetry » Love
963 1 2

Искрицата нежност във твойта усмивка

разкъсва за миг и тъмата и болката.

И толкова искам към мен да притисна

снагата ти нежна и горестна.

 

Затварям очи, а те гледам в захлас,

как изпълваш нощите, дните.

Безбрежната нежност и безумната страст

вълшебно се вплитат в очите ти.

 

Ти, малка магьоснице,

уж невинна, а толкоз изгаряща,

в един миг ме караш да обичам в несвяст

и да чезна във бясно страдание

 

Ти, приказна фейо,

в косите си скрила и звездите, и слънцето,

ти как омагьоса всяко зрънце от мен

да се моля в безмълвен копнеж по теб да изтлея?

© Деян Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??