Застудя. Само съчки пропукват
в онемялата тишина.
Стъпвам леко на пръсти
в снежния път без следа.
Ще се справя. Не е далече
хижата с топлина.
Светлината прозира отгоре
през дървото на Джошуа.
Изначално не бе пустиня
в пренаселената тълпа.
Отшумя, излетя през комина
всеки празник от суета.
Пак пропуска тревожно сърцето
вляво ритъма на света.
Плач и смях през зениците свети
вече знам, затова оцелях.
© Христина Комаревска All rights reserved.