Oct 21, 2015, 2:20 PM  

Филигранно стихче 

  Poetry » Other
355 0 4

ФИЛИГРАННО СТИХЧЕ

 

За рождения ден на Райсъна

 

Филигранно стихове четеш ти,

филигранно драскаш по душите

без високопарни и купешки

думи в тях. И нямаме насита,

 

пак да чуем дявола с копита

в черквата кафето как крадеше,

или как от Брягово отлитат

и последните души човешки.

 

И да чуем нашата България,

как я търсим, но не я намираме,

на Иван Николов как обагря ни

златна есен, щурчовото свирене.

 

Филигранно, леко и без щуране

думите ти лягат на сърцето,

стягат ни в капан растящи бурени

в нивата. И жали в теб поета.

 

От стиха ти радост или мъка

влиза във душите ни бездомни –

филигранно, тихо се промъкват

Райчовите думи... и се помнят.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Чудесен жест ! Браво !
  • "Tъкмо да напиша стихче,
    гледам някой го написал,
    малко преди мен"-чакай,
    ноо....за моя Рожден ден!
    Поздравления!Най-хубавият подарък за приятел!
  • Честит Рожден ден, Райсън! Бъди жив и здрав и ни радвай с поезията си!

    Сърдечен поздрав от мен!
  • Посвещение, което филигранно е сърдечен поздрав за друг филигранен Поет!
    Честит да е рожденника!
Random works
: ??:??