С посвещение към всички мъже в женският месец.
Морето е безкрайна сила
и всеки миг с различна красота.
Вълните то в скали разбива,
но всъщност скалите то руши.
Оттегля се от тях
привидно изтощено,
но в следващия миг
превзема ги и пак и пак.
Дори когато милва то,
брегът като жена предава се
на неговата власт!
Така в живота,
мъжът към жената се стреми!
Мъже, вий мъжкото в себе си
пазете и владейте!
Жената винаги ще бъде ваша!
Затуй най-красиво е морето
до брега!
© Румяна Щерева All rights reserved.