Dec 6, 2011, 8:01 PM

Фъстъци 

  Poetry » Other
501 0 7

Продаваше фъстъци на пазара.

Останал бе без работа, без хляб.

Във джоба сив на ватенката стара

бе мушнал суха вафла за обяд.

 

Избликнали в очите му, сълзите

издаваха един самотен мъж.

Лицето му, от болести изпито,

бе мокро от студен и тъжен дъжд.

 

А бяхме с него двамата връстници

и в клас деляхме дървения чин...

Отнесъл от живота куп плесници,

бе друг човек сега – със лик унил!

 

Очите му единствено блестяха!

Те гледаха през поглед насмешлив

как хората забързано вървяха

и всеки бе по своему щастлив!

 

Не стана в демокрацията чудо:

един спечели, друг пък – не успя!

Продава той фъстъци днес залудо...

животът евтин нейде отлетя!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??