Oct 5, 2011, 8:13 PM

Гергева несбъдната мечта 

  Poetry » Humour
1106 0 10

Прескочи Герги двора у сабаалян -

към момината сòба даде знак -

подфърли камъче, обаче счупи

джама покрай тейковий оджак,

 

 

понеже 'сяка нощ натам слухтеше

и в мозъка му беше 'се баджак -

на сладка Минка, дето в сън любèше

и искаше я пак и пак, и пак...

 

 

Надзърна мòма скришом зад стеклото,

подаде се на стария чардак,

усмихна се, подфърли росна китка -

дано да си я хване той с мерак.

 

 

Ама не щеш ли, се подаде баба

и явно беше пак без очила,

та... момината китка взе и сложи

под кърпа зад ухото - ей така,

 

 

щот' беше си сънувала до скоро

как в младост дядото вода напи -

тъй, сякаш днес. И росна китка

от либе скришом хваща и я крий.

 

* * *

 

Остана Герги наш така без цвете!

Пък гòркият, пре-зрял юнак

кроеше плановете - как без битка

ще му пристане Минка в мрак.

 

-----------------

*оджак - огнище

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??