May 6, 2011, 10:04 AM

Гергьовски тост 

  Poetry » Other
496 0 3

 

Гергьовден.

Седнали сме на софрата,

с пържолчици от Змея във тавата.

 

С искрящо вино

във кристални чаши –

от Змейовите бъчви, вече наши!

 

За възрастни.

 

А малките дечица,

ще пратим да си донесат водица

със стомнички от “Змейова чешмица”.

 

Пардон –

чешма такава вече няма!

Вода безплатна вече нийде няма!

 

Водата чужда фирма ни продава.

И тока чужда фирма ни продава.

 

Да спрем  - че тостът малко тъжен става!

 

Да пием: да сме живи,

да сме здрави,

а бъдещето – Бог ще го оправи!

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??