Гларуси горди, дръзки жетвари,
с бели сърпове жънат високата нива.
Кръг след кръг, мах след мах - надпревара
в жътва шеметна, жътва игрива.
Шепа радост във зрънце от песен,
в морска пръска - желана безбрежност.
С остър взор, с клюн стоманен се стрелват
в ловен порив открили и нежност.
Във очите - с искряща любов кехлибарена,
натежават перата им знойно и палаво,
сякаш били са дълго в омайна отвара,
те - женихите с аура до лилаво -
тишината оплождат с потайна поквара
и рисуват със волност и страст във зова си
фина щриха от своята мила
тюркоазена и бледорозова...
Гларуси горди, дръзки жетвари,
с остри сърпове жънат небесната нива...
© Диана Кънева All rights reserved.