Apr 7, 2009, 9:40 PM

Гласоподавател 

  Poetry » Humour
749 0 0

В България няма нещо наред,

всеки гледа да е отпред,          

всеки се точи на държавния комат

и иска да го наричат дипломат.

 

Станишев взе мандата този път,

но провали се и той, айзък

и без да знае,

всеки му гроб копае.

 

Вече, отдавна новият премиер се избира,

но каква ли ще е този път коалицията

и дали поне един от политика ще разбира,

или отново ще ги пращаме в полицията.

 

Но Станишев вика с пълен глас,

че правителството е негово в този час:

и всички вий заставате пред менеее...

и падайте на коленеее...

 

Идват избори, капании нови

и всяка партия мотото си обмени.

Кой негодува срещу парламента пак!

Кой пък евросъюзът му е враг!

 

Но по време на капанията голяма

има за всички храна  и почивка в Панама

и кебапчета, и кюфтета до насита в този час,

само и само за тях да дам своя глас.

 

И така, веднъж на четири години,

чувствам се като цар,

със стени нови боядисани

и облечен като гъзар...

 

Ех, как се моля на Бога,

да направите министерството с два рога,

всяка година да мога да гласувам за вас,

че веднъж годишно да съм наяден и аз!

 

 

 

© Джон Ретъл All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??