Mar 5, 2017, 5:43 PM

Гледайки назад, да вървим напред 

  Poetry » Civilian
228 1 6

Мога ли назад  да се обърна

и превес на спомена да дам?

Значи ли, че с туй ще се завърна

към миналото даже и от срам?

 

Миналото с време си отива...

Никне ще над него и трева.

И във спомените то изстива,

щом като сме всички без глава.

 

Но без минало пък за къде сме?

Имаме ли бъдеще напред?

Тъй във бъдещето без адрес сме

и ще се проваляме наред.

 

Нека с гордост минало да помним.

Нека грее българската кръв.

И единни нека се запомним,

та народът ни да бъде пръв.

 

Гледайки в историята славна,

нека трайно да вървим напред.

Туй е мисията наша главна –

да си сложиме страната в ред. 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??