Oct 31, 2023, 7:53 AM

Глухи за поезията, дори за Бог 

  Poetry » Phylosophy
187 2 2

На кой му пука за поезията бедна?
Къде е мястото ѝ сред бетона?
Да, хвалена е, че била безценна,
че е гнездо на Любовта и стона,
че е прониквала в човешката душа,
че дава образ на невидимото...
Но няма място във реалността,
това е, колкото и да боли, тук истината!

Та в нея даже Божите слова
нечути губят се, излезем ли от църквите...
Навън бушуват бури, плаче тя
и във сълзите ѝ... се къпят мъртвите...

И във сълзите ѝ се къпем ние,
макар и живи, уж, но колко сме?
Достатъчно ли е сърце в човек да бие,
щом глух е той за Бог и стих в това сърце?...

30.10.2023.

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??