Dec 15, 2009, 12:16 PM

Глупавото коте 

  Poetry » For kids
735 0 13

През прозореца наднича
белоснежна чистота.
Сняг облякъл е земята.
Приказна е красота.

Роши - котето, се чуди
с ококорени очи.
Нещо бяло вън се мъдри,
мляко е това, нали!?

Я да ида да го близна.
Вкусничко ще е това.
Малееее, колко е студено,
гърлото ме заболя!

Лапичката ми измръзна,
а мустакът стана лед.
Що за мляко изстудено
наваляло е навред?

Няма да го хапна вече!
Искам топло, като крем!
Слънчо, хайде покажи се,
млякото стопли за мен!

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??