Mar 22, 2011, 9:55 AM

Глътка обич 

  Poetry » Love
621 0 0

Глътка обич

(на danigallery - стих, портрет)

"Изгубиш ли се, търсиш се в очите ми."
"В огнището догаряш, като бъдник".
"Жарава, страстна, лумва във душите ни."
Една жена, прекрасна, ми е съдник...

"Откриваш спомен в песните на птиците,
в гласа любим, във жажда на река."
Поля, зелени, носят ти зениците.
Звездите - влюбени във тебе до една.

"Ще бъдеш с мен, а няма да те имам..."
"Откривам смисъл в грешното обичане"...
Ти - непокорна, огнена, незрима,
ти - нежна песен, ти - вещерско наричане...

"На тежко вино взела лудостта,
стаена, като клетвен благослов,
обречена на страст и красота,
ти дните ми изпълни със любов."

"Обич грешна, крита и отричана,
устни недолюбени и длани...
Мъж, омаян, от жена обичаща...
Цвете диво, грешно и желано..."

Чаша с вино, в моето смрачаване,
дъжд нарича хиляди желания.
Глътка обич, чак до зазоряване,
пита-недопита и мечтана...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??