Aug 29, 2007, 11:41 AM

Годината свършва 

  Poetry
515 0 1
Чувала съм,
че годината свършва.
Виж, нямам време
да се замислям... тепърва.
Завърна се щастието ми!

Да имах друго,
а не онова, което имам
не искам!
"Щастието ми се завърна!" -
по улиците викам!

Добре изглеждам,
и добре се чувствам
(днес поне) -
откривам парчета
талант
по всяко сиво паве.
              
Чувам и виждам, че
стават големи събития,
исторически пак, вероятно:
а аз ги посочвам и само си казвам:

Така ми върви невероятно!
 
Наистина не съм скочила
най-далече на троен скок,
не съм победила шампионите,
и не се сравнявам...

Не съм се снимала още
във филм -
но често си представям..

Не съм задържала
някои приятелства,
но дали съжелявам?

Не съм още умряла за кауза,
но не защото не съм вярвала,
по-скоро: не са ми интересни
каузите - нито една!

Завърна се щастието ми!

© Ема Венева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??