Опустошително смразяваща, безумно стряскаща,
грандиозно прогресираща и адски плашеща,
експлозия величествена, с мащаби титанични,
едно пространство празно, направи го различно.
Едно начало пищно, с амбиции грамадни,
невидимо в началото, разгърна се брутално,
обхвана необятното, запълни празнотата,
живот създаде в нищото, премахна пустотата.
Едно начало зрелищно, пленително красиво,
хаотично пренареждащо, безумно търпеливо.
материя променящо, хармония създаващо,
внушително започващо, завинаги оставащо.
Мартин Младенов
© Мартин Младенов All rights reserved.