Гордото момиче не вярва в любовта.
Не се смущава от закачката на момчетата.
Не свежда глава и не се изчервява.
При ласки думи от момче не онемява.
Гордото момиче сгреши.
С едно момче се сближи.
Опозна го, влюби се и за него се грижи.
Беше глупава и се непринуди
да признае тя, пламъка на любовта.
Тръгна си, оглушала от молбите на момчето.
"Не си отивай, в теб ми е сърцето."
С месеци отричаше повика на любовта,
но склони пред мъката завладяла ù сърцето.
Потърси го тя в началото на есента.
Беше ли вече твърде късно за това?
© Ели All rights reserved.
"Не свежда глава и не се изчервява.
При ласки думи от момче не онемява."