В огън аз да изгоря...
не знам ще видиш ли,
или пък ще усетиш
остатъчния мирис
на тъга, погребан в
пепелта на мойте
мисли!
В огън аз да изгоря...
не знам ще срещнеш ли,
или пък ще подминеш
от жупела ми - самота,
остатъците - въглени -
надежди!
В огън аз да изгоря,
в огъня на немите копнежи.
Едва ли ще се спреш
от вик димящ да
изгасиш останки - слепи
срещи!
В огън аз да изгоря
и в жар да сложат мойте
плещи, не ще се отрека
от любовта,
дори тя с болката
отново да ме
срещне!
© Искра Радева Николова All rights reserved.