Mar 14, 2021, 8:51 PM

Господар на живота 

  Poetry
455 1 1

Казват: пари при пари отиват.

Не знам, може би е вярно.

Но нещо, което човеците не разбират,

е, че и в любовта това е главно.

Как ще искаш да обичат те,

как ще искаш ти да обичаш друг,

ако не знаеш какво за себе си ти,

ако не умееш да поставяш себе си пръв.

Човек получава толкова, колкото дава.

Човек получава това, което желае от сърце.

Затова за да получи обич, първо в себе си трябва да вярва,

в себе си любов да посади като дръвче.

Дъбът не расте силен и голям,

защото другите очакват от него това.

Така и човекът за себе си да се грижи сам

е в основата и е силата на любовта.

Когато тя изпълни гърдите,

когато тя стане основен огняр,

тогава и човекът ще стигне звездите,

тогава и той ще бъде на живота си господар.

© Ваня All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??