Господи, не позволявай да се влюбя
във мъртва обич и очи лишени от живот.
Не искам утре, като се събудя,
пред мен да няма път, да няма брод!
Въображаем мъж вратата да отваря
и с празни думи замъци да зида.
Божественият смисъл да изгаря
и на кръст да ме разпъва полужива.
Господи, не давай да се влюбя!
Във сива пепел пак да търся жар.
Не искам пак в надежди да се губя
и да бушувам в гневен ураган!
© Румяна All rights reserved.
Чиста и искрена молитва!
Поздравления!