Oct 15, 2020, 9:13 AM  

Град II 

  Poetry » Landscape, Phylosophy, White poetry
621 2 1

Хиляда стъпки се разтичат 

по сивите павета

на този стар площад;

Времето се скри 

зад трепнеща завеса

и загледа със съдбата изотзад -

баналните истории

как крачат на кокили,

облекли си палтата от егоцентризъм.

Бетонният килим 

задиша тежко под краката им

и горко проплака с есенен ръмеж.

Торба с кръв и кости, и туптящ копнеж,

подпряла мокра пейка,

гледа без да вижда

потока на живота

във вените на град отдавна мъртъв.

Гали главата й уличен фенер -

нежно, по майчински,

шепнещ лъжата,

глуха и сляпа -

‘дишай и всичко ще бъде наред’

 

© Доротея All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ех, само ако дишането беше достатъчно, всичко да е наред...
    Поздравявам те.
Random works
: ??:??