Dec 24, 2006, 2:48 PM

Градините на Оле 

  Poetry
595 0 5

Уморено отлита сърцето ми

в градините на Оле.

Целунато нежно

от луните на лятото.

От осемте,

деветата днеска е влюбена.

 

Портокалово небе,

очите трептят,

тревожни крилете

закъсняват.

По-бавни са,

а пеперудите

отдавна  вече  са в Багрия -

страна на цветя и на краски.

А слънцето киха

на секунди от изгрева.

Бързам.

Крилото се счупи

Падам...

 

Ръцете градят,

кули,

на замъци приказни,

а аз още чакам.

Целунах го,

принца,

а той превърна се в жаба.

Небето, портокалово

намига ми.

Разсипа  в косите

цветя от  луната -

онази, която е влюбена.

Паяче изплита

дъгата в очите ми

и на мен ми е хубаво.

 

 

 

Смея се.

Един елф ме гъделичка по рамото.

Кара ми се.

Маргаритката в ръката ми

била негова.

Така и не разбрах

обича ли ме или не?!

Останаха ми две листенца,

едното в маргаритката,

а другото отнесе ми го вятъра.

Хубаво ми е.

Слънчево.

Слънцето кихна

преди мигове,

а аз лежа сред глухарчета.

 

Прозявам се.

И питам се

дали деветета луна  още е влюбена,

и принца ми,

дали е още жаба.

“Добро утро”, казва ми

пощальона,

на колело във портокалово.

Закъснявам за училище,

но тази нощ ще успея,

ще долетя до Багрия.

Преди пеперудите

и лъчите на слънцето.

 

Вятърът разбърка косите ми.

Все още имам глухарчета

в тях,

а  мечтите ми

с вкус на крем карамел

и захарен памук са.

Като тези в долината на

Сладките лакомства.

Ах колко ми е хубаво,

слънчево в душата.

 

 

© Киара All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасен стих, Киара!!! Поздрави и весели празници!!!
  • Красиво е
  • Маргаритката в ръката ми
    била негова.
    Така и не разбрах
    обича ли ме или не?!
    Останаха ми две листенца,
    едното в маргаритката,
    а другото отнесе ми го вятъра.
    Много е романтично и нежно, и приказно, и просто нямам думи Толкова е красиво и невинно...Чак ме вдъхновява Едно голямо Браво на теб
  • Ех че лакомство за душата! Само ти знаеш тайна рецепта и се справяш прекрасно
  • Успех! Лети към Багрия!!! А принца ти пак ще стане принц, бъди сигурна!
Random works
: ??:??