Jan 29, 2020, 10:00 AM  

Градски пейзаж 

  Poetry » Landscape
456 2 8

Виснала е бледата луна
вяло върху купчина панелки,
тиха като скършена жена,
любена от грубия ни делник.

 

Всяка нощ, разголена до болка
крета над спаружения смог.
Струва ми се сякаш, че се моли 
глухо на астралния си Бог.

 

Градското небе - самотна пустош.
Тук звездите рядко ще припарят.
Само лунен взор над мен се пули.
Кратичко му смига светофарът.

 

© Миглена Миткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??