Dec 17, 2011, 10:27 AM

Гран При на бебешките терлички 

  Poetry » For kids
502 0 1

Декемврийско слънчице пече
и се трупат в парка всички.
Важно съзтезание тече -
Гран При на бебешките терлички.

Пръв реди се княз Стилиян,
с перчем златен и засмян,
язди облаци небесни
със юзди от морски бездни.

Лунен елф Симон Мартин,
с тен от топлите страни,
има си индигов файтон
с впрегнат бежов вихрогон.

И принцеса Мариела,
тя от изгрева е взела
еднорози пурпурни – дузина
и фея-лакей от теменужена градина.

А Наталия - контеса,
с ален залез дълго веза
плащ от мак, червени рози,
карета ягодова да застели, да се вози.

Накрая – граф Даниел,
каляска от люляк взел
и направил си юздички
с патладжанови корички.

Публиката ръкопляска,
карат смело те, без каска,
компетентно, с плач те навигират
мамите как да шофират.

Пресичат финална права,
търсят купи и трофеи,
а по-прекрасна награда всеки получава -
вкъщи мама да гушкат и да се смеят.


15.12.2011г.
гр. Сопот


© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??