Jun 7, 2013, 1:25 PM  

Грехът изначален 

  Poetry » Other
416 0 3

Аз искам да знам, о, как искам да знам
небето когато захлупи
със сивите облаци древния храм,
горите, колиби, хралупи.

Когато настъпи всемирният съд
и пълнят порои дерето,
когато в потопа единствен тук рът
е остров самотен в морето.

С животни и птици, и хора безброй
покрита, ще лъсне земята
и Господ ще слезе в привиден покой
със кръста, увит от змията.

Отново светът ще направи красив,
от кал сътворил ще е  Áдам,
и Ева ще блесне над облака сив
пак там, между рая и ада.

Подмамени с хитрост ще вкусят от плод
поставен под Божа забрана.
А после децата, човешкият род,
живота - кървящата рана -

ще текнат в руслото с познатия темп
през каменна, бронзова ера,
от Тангра, Христос... до уютния кемп
в Созопол, на къмпиг от вчера.

Морето пред мене надига вълни,
ти спиш, уморена от снощи
и аз ще повтарям през идните дни
грехът изначален - все още.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Аз ще повтарям през идните дни
    грехът изначален - все още.
    Така е в живота! Браво !
  • Хубаво... мъдро...
  • и аз ще повтарям през идните дни
    грехът изначален - все още.

    ти спиш...будувам и мисля, разнищвам житейски тревоги от време на Адам и Ева.
    хубаво е, възхищавам ти се Рудин.
Random works
: ??:??