Изкуствен - или не,
днес вирусът потропа -
без много страхове
в сърцето на Европа!
Завари ни - готови -
с куп маски по лицата!
Свободни, без окови,
не чакащи бедата!
В началото, мнозина
го имахме за грешка.
И тази карантина
я зяпахме с насмешка!
Не вярвахме на всеки,
затворил ни насреща
я модни дискотеки,
я футболната среща!
Не считахме за нужно
да пазим хигиена.
Не знаехме, че дружно
създаваме проблема!
Брояхме всеки болен
на малките си пръсти.
За вируса - коронен
разпъвахме на кръста!
Прибирахме се вкъщи
до Мами и до Тати!
С прегръдки и целувки
се впускахме в дебати!
Така - до петък вечер,
когато - три линейки
видяхме отдалече
край дървените пейки!
А в тях, до Тати, Мами,
и близката съседка
лежеше съвеста ни
и грешната ни сметка!
Юри
Йовев
Март
2020 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.