Apr 27, 2010, 9:56 AM

Грешник 

  Poetry
782 0 3

Дали са грешни ръцете ми!

Не знам! Може би!

Грешни са ръцете ми.

О, Господи, прости!

Дали са грешни нозете ми!

Не знам! Може би!

Грешни са нозете ми.

О, Господи, прости!

Грешните ръце към Тебе аз протягам,

с грешните нозе се спъвам - падам, ставам...

Дали са грешни мислите ми!

Не знам! Може би!

Грешни са ми мислите.

О, Господи, прости!

Дали е грешна душата ми!

Не знам! Може би!

Грешна е душата ми.

О, Господи, прости!

Грешни мисли,  не дерзайте!

Мигом с грешна душа се покайте!

Дали е грешно сърцето,

дали са грешни очите,

дали е грешна устата,

дали са грешни ушите!

Знам грешни са! Така е!

Грешен съм. Признавам.

Дори да плача, дори да ме боли!

Моля Те, Господи, прости!

 

© Фей All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • многоооо благодаря!
  • Усещането за греховност е вътрешно терзание...страдание, което води до катарзис...
  • Ах, че прекрасен сти!Настръхнах.Толкова истински ,докосва ме.Мисля, че всеки ,който го прочете ще погледне себе си.
    Специални поздрави!
Random works
: ??:??