May 23, 2008, 10:10 AM

Грозното пате 

  Poetry
762 0 5
Цвете си. Да, ти си роза!
С приказен мек аромат.
А аз съм нещастен и грозен,
обвит от черна тъма.
В небето си. Да, ти си птица!
Прегръщаш света със крила.
Аз съм студен и безличен,
с груба и слаба ръка.
Силна си. Да, ти си огън!
Във пепел обръщаш деня.
Страх ме е - нощем не мога
моята лампа да загася.
Мека си. Да, ти си нежност!
Докосваш ме с пръсти в съня.
А аз дори тогаз не поглеждам
ни лицето, ни мойта коса.

Аз съм грозното пате и страдам!
Че не мога да бъда със тебе.
Погали ме - само тогава

ще се превърна във приказен лебед...



© Валери Шуманов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??