Jan 30, 2013, 11:07 AM

Гълъбът 

  Poetry
1498 0 23

Гълъбът

 

В началото беше песен.

Пееше Серджо Ендриго.

Беше есен.

Листопадно валеше

под небето индигово.

 

По залез те срещнах.

 

Помня,

           гълъб политна

в нощта абаносова

сред кръстосани

звездни  откоси.

След него - душата ми,

несвоя и омагьосана...

 

Само тъгата остана.

Светлата диря

все още тичам

да хвана…

© Роза Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??