Hаивността на поета
Изпълнен с гняв и огън в очите,
изпълнен с простота дори и в творбите,
дадох всичко, което нямах,
но потънах в забрава.
Hаивност ли е или просто глупост,
защо изпълвам се с мъст,
широките крила обгърнаха светлината,
но тя угасна, остана топлината,
но и тя ще се изпари, дори няма да усетя,
именно това e наивността на поета.
© Алекс Якимов All rights reserved.