Хайку
* * *
Червенее една,
напук на този вятър,
самотна ябълка.
* * *
Отвори врата!
Нека влезне луната,
пътека към Теб.
* * *
Пеперудата
пие капчици роса.
Шепне есента.
* * *
Вечерее вън.
Над лозница вита
гаснат фенери.
© Роза Станкевич All rights reserved.