Aug 19, 2014, 6:18 PM

... халос 

  Poetry » Phylosophy
385 0 2

... халос

 

Преди да се превърнеш в скала

си бил навярно глина,

която в свойта мекота

прегръщала е не една злина.

 

А по-преди си бил безкрайна песъчинка,

блуждаеща из врящата вода

на буйна и стремителна река

и търсил си в нещастието си причина,

 

и укротяване, в което да починеш

и съградиш с хиляди подобни

спокойни езерни очи –

бистри и богоподобни.

 

А може би си бил в сърцето на Земята

и от там си тръгнал като вряща лава,

която при допира си със Водата

е застивала в забрава.

 

И как от дъно на море

сега си връх самотен, заснежен,

устремил се в синьото небе

себе си да разбере.

 

Твърдта ти бавно се разпуква

и ти – студената скала

на прах ще се разбиеш и ще хукнеш

във вятъра да отпечаташ своята следа.

© Бойко Беров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • благодаря Eia, най-после някой да я хареса, мислех вече, че нищо не струва
  • Хареса ми тази философска творба. Поздрави!
Random works
: ??:??