Хан Аспарух
Край Дунава тихо и спокойно е сега,
остана само спомена и на конете грохота.
Ханът с народа си български премина реката,
заби знамето си с конската опашка в земята.
Тук ще бъде България, нашата страна,
сега и завинаги на децата ни родината!
Не послушаха братята своя роден баща,
разделиха се, всеки по своя път пое.
Великата империя разкъсаха те някога,
а той баща им ги гледаше от синьото небе.
Създаде хане ти България, нашата страна,
а виждаш ли какво става с нея ти сега?
Вие бранихте я с мечове и копие родината,
сега пустее и я разпродават за своя изгода.
Виждаш ли хане как народът ти се топи,
като снега през пролетта за жалост , уви.
Напукана е от мъка българската, майчина земя,
не ражда както някога, тъжа е земята ни сега!
А българите, те не са вече гордия ти народ,
сега са бедни хора,тъжни и много сами!
Младите българи заминават в чуждите страни,
изоставят родината си, свойте майки и бащи!
© Валентин Миленов All rights reserved.