Dec 21, 2008, 10:04 AM

Хапче за сън 

  Poetry
1038 0 8

Подари ми безоблачно синьо небе!
Прогони всички веди* от мене!
Дай ми хапче за сън, може две,
после в съня си поне нека тихо да стена...


Подари ми куп златни звезди!
Всички дяволи в мен прогони!
Дай ми хапче за сън, може две.
Остави ме насън да надбягам себе си.


Подари ми парче от Луната.
И вампирите сами от мен ще си тръгнат.
Дай ми хапче за сън, може две.
Нека само в съня се препъвам.


Подари ми безбрежно море на разсъмване.
Самодивските стъпки в нощта бавно глъхнат.
Вместо  хапче за сън  си ми ти...
Затова... от съня ми още не тръгвай...

 

 

* веди - (от веда) - същества, които причиняват зло

 

 

 

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??