21.12.2008 г., 10:04 ч.

Хапче за сън 

  Поезия
1039 0 8

Подари ми безоблачно синьо небе!
Прогони всички веди* от мене!
Дай ми хапче за сън, може две,
после в съня си поне нека тихо да стена...


Подари ми куп златни звезди!
Всички дяволи в мен прогони!
Дай ми хапче за сън, може две.
Остави ме насън да надбягам себе си.


Подари ми парче от Луната.
И вампирите сами от мен ще си тръгнат.
Дай ми хапче за сън, може две.
Нека само в съня се препъвам.


Подари ми безбрежно море на разсъмване.
Самодивските стъпки в нощта бавно глъхнат.
Вместо  хапче за сън  си ми ти...
Затова... от съня ми още не тръгвай...

 

 

* веди - (от веда) - същества, които причиняват зло

 

 

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??