Когато черните котки потайно
Пристъпват в дълбокия, есенен мрак.
И нещо зловещо и никак случайно
Се мерне из тихия, призрачен град.
Когато внезапно фенерите светнат
И слабо огреят домашния праг.
Когато листата тихо потрепват
И нещо се задава със шапка на маг.
Когато луната е пълна и кръгла
И чуе се бесен и страшен кикот.
Когато се мерне нещо на ъгъгъла
И в него сякаш липсва живот.
Тогава огледай се, скъпи приятелю,
Кажи си молитвата. Завърши я с "Амин".
Продължи пътя си много внимателно,
Защо ли? Защото е Хелоуин...
© Роси All rights reserved.