Тръгнал през гората сам
кривоглед хипопотам.
Срещнал в горския базар
слона - мил приятел стар.
- Хей, колега, що така
крачиш с някаква тъга?
- Сякаш чувам странен звук,
казват ми да дойда тук,
а пък нещо тегли ме напук
да отивам все натам.
Извод: глупав съм
хипопотам!
© Ая Цонева All rights reserved.