Jun 25, 2011, 4:03 PM

Хлапакът отпреди 

  Poetry » Love
742 0 5

Валя аз с пролетния дъжд

и мисли-капчици събирам.

В зениците ти изведнъж

се гмурвам, ала не намирам


хлапака слънчев отпреди.

Къде е? Скоро ли замина?

По веселите му следи

отново искам аз да мина


и да открия знак познат,

потаен знак от свидно детство,

свят на измислици богат,

изпълнен с приказно вълшебство.


Летя към теб, но няма как...

Косите ти сега сивеят.

А слънчевият, мил хлапак

съвсем наблизо, знам, живее...


И пролетният цвят красив

ще го открий. Ще ми го върне.

Той в моята душа е жив.

И чака пак да го прегърна.


© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??