Apr 1, 2022, 10:01 AM

Хроника 

  Poetry » Free verse
722 1 2

 

В подземието на човека

всички улици водят

към безпътица

и кръстопътищата ни

раняват с разминаването си,

дрехата на любовта

виси  разкъсана

от вятъра на страстите,

горчи смехът във гърлото задънено,

преградите са се снишили

пред неистовото ни желание

да ги прескочим

и да опразним в душите си

място за пустотата.

Но без да изберем

невидимия път нагоре,

който ни откъсва

от призрачността на този свят,

напразен е плачът

на нашето съществуване.

 

© Boyana All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за прочита, Младене! Пожелавам ти пролет с цвят на надежда!
  • Този свят е илюзорен - Мая! Още древните индуси са го проумели.
    А ти ни поднасяш тази истина в перфектна поетична форма, Бояна.

    Честит 1-ви април и честита пролет!
Random works
: ??:??