May 18, 2006, 4:22 PM

Хубав е нашият век! 

  Poetry
581 0 4
Хубав е нашият век!
Истински век на прогреса,
на деловия човек,
на всемогъщата преса.
Век на послушни машини
и непослушни народи...
Луцифер бачка комбина
с Бог във военни заводи.
Век със компютърна памет
и прогресивна склероза...
Целият свят днес е Хамлет,
Хорацио крета в обоза.
Грабнало ядрена сопа,
разумното малко човече,
безумно край огъня тропа
танц на войната... Облечен
в костюма на дядо Адам
от бъдещите епохи,
сърдито се зъби насам,
пра-правнука на дядо Енох.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??