Jan 21, 2011, 8:22 AM

И аз от този свят ще си отида 

  Poetry » Phylosophy
1980 0 10

  

„и аз от този свят ще си отида”

                                  Христо Банковски

 

 

И аз от този свят ще си отида...

Тревите ще се вдигнат подир мен

в следите от прощалната талига,

в могилата, с венци от цвят червен.

 

А птичките във клоните ще пеят –

спасен ще съм от земния си плен

и някъде в ефира ще се рея,

с невидими криле, обезтленен.

 

Недейте да тъжите, мои мили,

ще дойда във съня ви в тиха нощ,

духът си да зареждам с нови сили –

за орбитата лунна трябва мощ.

 

Земята долу синкава ще пълни

бездънния космичен небосвод

и моята любов на ярки мълнии

за миг ще потече в прощален зов.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??