Oct 29, 2021, 6:04 PM

И броиме пак 

  Poetry » For kids
440 2 5

Хей, ръчички малки две,
с пръстчета скокливи,
ще играят днес хорце,
с цифрите игриви.
Виж, на дясното кутре,
легнал е банан един,
а безименният пръст,
крие се зад круши две.
Средният пък е доволен,
смее се на три бонбона,
показалец с връхче малко,
сочи четири близалки.
А пък палеца напет,
влакче бута с вафли пет.
Свърши дясната ръчичка,
лявата й е сестричка,
затова ще й помага,
да брои тя продължава.
В палеца й се разпукват,
бузките на дъвки шест,
а балони седем пърхат,
в показалеца поред.
Пръстчето в средата маха,
осем ябълки брои,
девет ягоди ред чакат,
безименният  ги реди.
И накрая до кутрето,
сладка чака изненада,
бърза да брои детето,
оле, десет  шоколада!
Гледам внучката засмяна,
как очаква  моя знак
и повтаряме играта,
и броиме  пак, и пак.

© Илонка Денчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??