Ще бъде вероятно пълнолуДие...
Душите ни най-сетне ще се срещнат!
Към туй стремим се двамата, безумните...
Две пеперуди - в пламъка на свещите!
И вероятно трудно ще повярваме,
че дните ни на търсене са свършили.
Но докато един на друг се радваме,
ще ни нападнат рой свирепи стършели.
И ще ни жилят без пощада с думите,
ще ни доказват с тяхната си логика,
че заслепени сме, а те - разумните,
единствени над нас съзират облака.
И че от него, няма и съмнение,
ще се изсипят дъжд, и град, и мълнии.
А после пък общественото мнение
ще ни осъди бързо - нас, безумните...
Но има ли за нас това значение?
Да не пропуснем времето на срещата!
Душите ни жадуват единение!
И бързаме... към пламъка на свещите!...
© Роберт All rights reserved.