Feb 7, 2023, 3:54 PM

И една птичка пролет прави 

  Poetry
93 0 0

Срещу неразколебаното още

                    пълновластие на Зимата,

едно чуруликане се изпъчи незримо,

на майско гласче се престори.

Мъчи се да опровергае поговорката

„Една птичка пролет не прави“.

 

Ала в капана

на измамата

се хвана капчука,

в такт с него зачука.

Нейде в леда

нещо пропука

и вода прошава.

 

... И разгадало паролата,

                   изведнъж просия̀ Всичко.

И .. една птичка

                                    Пролет направи.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??