Събужда те ямб - ът!
Дактил те тормози!!!
Беснееш, но скачаш,
че никаква полза
не ще ферментира във твойта душица,
ако не поемеш и таз ръкавица!!!
Хореят те мъчи
дошъл неочакван!
Връхлита те ритъм,
дори и нечакан!!!
А ти - недоспал , неподготвен - не знаеш
реакция друга каква да признаеш -
Единствено можеш - с писало в ръката -
пред целия свят да разголиш душата !
Докопваш стилото и думите почваш
една подир друга - наред да насочваш !
И само тогава - от своята клада
ще бъдеш свален и спасен за награда !!!
© Момчил Манов All rights reserved.
Всеки ден чета безсмислени римушки. Не се учудвам, че има такива, които масово ги подкрепят и лансират. Нормално е - посредствеността се сплита в общ фон, подобно на лианите. Учудва ме единствено безкритичността на авторите им, които би следвало отдавна да са осъзнали, че просто нямат какво да кажат.