Има неща – трудно се прощават.
Излъганата вяра, гаврата с честта.
Казват, великодушните прощавали
всичко, сила черпели от мъдростта.
Щом Духът е преселен в тяло земно,
чака го път непознат, ще върви дълго.
Не съм безгрешна, но душата ми не тачи
сплетни, лъжи, клетви, превземки суетни.
Пътувам в далечни селения светли и тихи.
Знам, от светлина ярка не се нуждае всеки.
И на тъмно кипи живот, безоките порят там
пръстта с лазене, а Духът сияе в очи зрящи.
Самадхи
© Гюлсер Мазлум All rights reserved.
Божествени флуиди!
Г- н Станев, като прочетох, написаното от Вас, зададох си въпроса: - Кои са първите слова, изречени от Бог? Не бяха ли тези? - Да бъде светлина! - Мисля, че и аз самата все още не съм проникнала напълно в дълбочината на символа "светлина". Не знам защо си мисля, че човешкият ум "изсветлява" или се просветлява, когато спим, на тъмно. Неслучайно народът е казал: "Утрото е по-мъдро от вечерта. ". Може би пак ще вали, но това не ни пречи днес да сме по-светли и по-мъдри от вчера. Благодаря за коментара! С написаното от Вас винаги ме замисляте за съществените неща в живота.