Mar 20, 2021, 12:15 PM

И никой друг не ми е мил 

  Poetry » Love
490 2 9

И никой друг не ми е мил

 

 

Щом цъфне дъхавия глог

и в миг надеждата ме сгрее,

наливат плодчетата сок,

а моят дух пак клет се рее...

 

Не спира, идва като сън

тъгата ми - така горчива...

Елф някакъв ли пее вън?

Желая го, но тъй не бива...

 

И никой друг не ми е мил,

как искам с чар да го обая...

Дали той в себе си е скрил

копнеж за мен? - О, аз не зная!

 

От снопче влюбени лъчи           

аз нека бъда заслепена...

То за какво са ми очи,

ако ще бъда уязвена...

 

 

 

© Светла Асенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??