Feb 8, 2017, 1:09 PM

И няма край 

  Poetry » Humour
243 0 1

Животът не е никак лесен

и често е без светъл ден.

А вятърът ме брули бесен-

немилостив е той към мен.

 

Над мене облаци огромни

със цвят оловен, тъмносив.

А аз със силите си скромни

се чувствам вече полужив.

 

И като пламъци невидни,

горят ме грижите накуп.

Понасям думите обидни

на нов език - и тъп, и груб.

 

Топят се в мен и дълги нощи,

а утрото е с вкус горчив.

Денят пристига с късни пощи

и става кисел, и стипчив.

 

Че дълъг стана този преход.

Мираж е вече всеки Рай.

И чувам аз далечен ехот:

и няма край, и няма край...

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, Никола, така е. Животът не е никак лесен. Но остави го този край, не бързай толкова.
    Поздрави!
Random works
: ??:??